AppSheet nedir? Nasıl kullanılır?

AppSheet Nedir?

AppSheet kod yazma gereği duymadan mobil ve web uygulamalar yapmanıza yardımcı olan çok güzel bir geliştirici platformdur. Google tarafından satın alındı. Yavaş yavaş gelişiyor ve ilerde daha fazla kullanıcı tarafından kullanılacağını düşündüğüm başarılı bir uygulama. Sadece web sitesini kullanarak kendinize yada şirketinize ait yararlı uygulamalar yapmanıza olanak sağlıyor.

En büyük avantajlarından biri Google E-Tablolar, excel, dropbox, amazon,Mysql, sql server gibi servislerle birlikte çalışması. 




appsheet










Peki AppSheet ile neler yapılabilir?

Burda tamamen sizin ihtiyaçlarınız ve hayal gücünüz devreye giriyor. Örnek vermek gerekirse küçük yada orta çapta bir şirketiniz var. Personelinize iş bölümü ve iş takibi yapmak istiyorsunuz. Bunu çok basit birşekilde hazır temalarla yapabilir ister telefona ister web tarayıcısında takip edebilirsiniz. 

İş Takibi, sipariş takibi, forum, gruplar yazılımı, ajanda aklınıza ne geliyorsa bunları kodlama bilmeden yapabilirsiniz. Uygulamanın güzel yanı bunlar için hazır temaları var. Hazır temayı indirip kendinize göre düzenleyebilirsiniz. Daha fazla hazır uygulamalar için sitesini ziyaret edebilirsiniz.

AppSheet Templates


Mobil uygulama nasıl yükleniyor?

Yaptığınız uygulamayı mobil olarak kullanmak için appstore'dan AppSheet uygulamasını indirmeniz gerekli. Ben android için testler yaptım bu yüzden android üzerinden gidiyorum. Çalışma mantığı şu uygulamanızı yaptıktan sonra size bu uygulamayı paylaşmak için bir link veriyor. Uygulama linkini telefonunuzdan açtığınız zaman otomatik olarak AppSheet uygulamasına entegre oluyor. Bu şekilde yaptığınız uygulama AppSheet  üzerinde çalışıyor. Uygulamanızı yaparken bir çok ayar yapabiliyoruz. Örneğin uygulamayı belirli kullanıcılar kullanabilsin erişebilsin gibi Appsheet web sitesi üzerinden kullanmasını istediğiniz kişilere mail yoluyla uygulamanızı telefonlarına kurmalarını sağlayabiliyorsunuz.

Appsheet User



Bir diğer yöntem yaptığınız uygulamayı android için apk ios için ipa formatında size veriyor. Fakat bunu 24 saat sonra veriyor. Benim uygulamamı daha vermedi :) bekliyorum. 

Çalışma mantığı nedir?

Appsheet diğer uygulamalar bir veritabanı ihtiyacı duyuyor. Uygulamanızdaki verilerin  eklenmesi silinmesi düzeltilmesi gibi işlemleri google tabloları yada diğer servisler üzerinden yapıyorsunuz. Mesela google tablolardaki 1 excel dosyasını veritabanınız olarak kullanıyor. O tabloda herhangi bir değişiklik yaptığınızda uygulamada güncelleniyor. Yada uygulama üzerinden ekle-sil-düzenle yapabiliyorsunuz. Tabloları ilişkilendirme bağlama vb işlemleri uygulama otomatikte yapıyor isterseniz sizde yapabiliyorsunuz. Az biraz excel bilgisi yeterli. Güzel bir UI uygulaması var. İstediğiniz gibi uygulamada düzenleme yapabilirsiniz. 


Ücretlendirme ne durumda?

Appsheet ücretsiz bir uygulama olsada belirli kısıtlamalara sahip şekilde ücretsiz.Appsheeti ücretsiz olarak kullanmak istiyorsanız yaptığınız uygulamayı 10 kişi kullanabiliyor. Ama ücretliye geçerseniz farklı tarifeler mevcut. Fiyatlar için tıklayınız.

Appsheet Price


Belgeler, Dökümanlar ve Forum
Appsheet beklediğimden daha fazla döküman ve belgeye sahip. Yaratıcıları herşeyi anlaşılır basit bir dille anlatmış. Bolca blog yazısı ve döküman mevcut. Tabiiki ingilizce. Youtube da çok fazla eğitim videoları var.





Benimde yaptığım basit bir iş takip uygulaması var. Google E-Tabloları kullanarak yaptım. Daha sonra mysql bağlantısı denedim. Kendi sitem üzerinden mysql bağlantısını da yaptım. Kendi mysql serverınız üzerinden bağlantı yapabilirsiniz. İleride Appsheet ile basit bir uygulama yapmayı anlatmayı düşünüyorum.

Kısacası Appsheet kendi uygulamanızı hiç kodlama bilmeden çok rahatça yapabileceğiniz güvenli bir gelişirici platformu. Şirketiniz için yada işleriniz için rahatça kullanıp geliştirebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Stormfall: Saga of Survival Hile

Php ile Windows Uygulama Yapmak Başlangıç (PHP Desktop)

Rise Of Civilizations