Huawei dizüstü bilgisayar 'arka kapı' kusuru endişeleri artırıyor

Times'ın bildirdiğine göre, Microsoft araştırmacıları tarafından bulunan Huawei Matebook dizüstü bilgisayarlarındaki bir hata, makinelerin kontrolünü ele geçirmek için kullanılmış olabilir.

Huawei, Çin hükümetine ne kadar yakından bağlı olduğu konusunda dünya çapında artan bir inceleme altında.

Pekin ile herhangi bir çarpışmayı reddeden şirket, Ocak ayında bildirilmesinden sonra açığı düzeltti.

Surrey Üniversitesi'ndeki bir bilgisayar güvenlik uzmanı olan Alan Woodward, BBC News'e verdiği demeçte, kusurun ABD Ulusal Güvenlik Ajansı tarafından hedeflerin bilgisayarlarına casusluk yapmak için yarattığı bir "arka kapı" belirtisi olduğunu söyledi.

Bu araç çevrimiçi olarak sızdırıldı ve devlet destekli ve suçlu çeteler dahil olmak üzere çok çeşitli bilgisayar korsanları tarafından kullanıldı.

Prof Woodward, "Üretim aşamasında tanıtıldı, ancak ortaya çıkma yolu bilinmiyor ve NSA ile bağlantılı bir sömürüye benziyor olması hiçbir şey ifade etmiyor." Dedi.

“Tedarik zincirine giderek daha fazla müdahale eden örgütlü suç çeteleri olabilir veya Huawei'yi itibarsızlaştırmak için jeo-politika oynayan biri olabilir.

“Şirketin kötü niyetli herhangi bir şey yaptığını veya devletten baskı altında olduklarını gösteren hiçbir kanıt yok” dedi.

Bununla birlikte, soru şu ki, Prof Woodward'a göre: “Yazılım mühendisliği süreçleri buna nasıl izin verdi?

“Bu onların davasına yardımcı olmayacak veya insanların endişelerini azaltamayacak” dedi.


Geçen hafta İngiliz istihbarat topluluğu, Huawei'nin uzun vadeli güvenlik risklerinin yönetilebileceği konusunda yalnızca "sınırlı güvenceler" sunabileceğini söyledi.

Profesör Woodward, “Huawei, 5G için kritik öneme sahip ve gelecekteki şehirler ve otonom otomobiller dahil olmak üzere bir dizi şey için kritik öneme sahip.

Diyerek şöyle devam etti: "Bu ağı kesmek toplumda büyük kesintilere neden olabilir ve insanların neden Huawei'yi bu teknolojiyi sağlama konusunda endişelendiğini anlayabiliyorum.

“Zorlayıcı yasalara sahip bir ülkede merkezileştirilmiş ve şirketlerin hükümetle işbirliği yapmaları ve bu sırrı saklamaları gerektiğini açıkça belirtti.”

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Stormfall: Saga of Survival Hile

Php ile Windows Uygulama Yapmak Başlangıç (PHP Desktop)

Rise Of Civilizations